Fiskars Edge
: 30 gru 2016, 20:19
Witam, ostatnio postanowiłem przetestować kolejny sprzęt fiskarsa. mianowicie noże Fiskars serii edge.
Pierwszy od góry to nóż szefa kuchni, długość 19cm, drugi to nóż typu deba długość 12cm, bardzo fajny i poręczny właściwie do wszystkiego, trzeci to nóż do pomidorów, warzyw z charakterystyczną piłką, długość 13cm.
Ostrza wykonane są z japońskiej stali nierdzewnej o twardości HRC 53, dodatkowo pokryte powłoką PTFE co zapobiega przywieraniu żywności do ostrza oraz zmniejsza tarcie podczas cięcia. rękojeść wykonana jest z tworzywa abs, bardzo lekkie i wytrzymałe antypoślizgowe tworzywo.
Ogólnie rzecz biorąc noże nie najtańsze ale warte swojej ceny, ostre jak brzytwa i bardzo lekkie oraz łatwe w czyszczeniu dzięki powłoce ptfe.
Tyle z mojej strony, jeśli macie pytanie chętnie odpowiem.
Pierwszy od góry to nóż szefa kuchni, długość 19cm, drugi to nóż typu deba długość 12cm, bardzo fajny i poręczny właściwie do wszystkiego, trzeci to nóż do pomidorów, warzyw z charakterystyczną piłką, długość 13cm.
Ostrza wykonane są z japońskiej stali nierdzewnej o twardości HRC 53, dodatkowo pokryte powłoką PTFE co zapobiega przywieraniu żywności do ostrza oraz zmniejsza tarcie podczas cięcia. rękojeść wykonana jest z tworzywa abs, bardzo lekkie i wytrzymałe antypoślizgowe tworzywo.
Ogólnie rzecz biorąc noże nie najtańsze ale warte swojej ceny, ostre jak brzytwa i bardzo lekkie oraz łatwe w czyszczeniu dzięki powłoce ptfe.
Tyle z mojej strony, jeśli macie pytanie chętnie odpowiem.