Strona 1 z 1

Fiskars Edge

: 30 gru 2016, 20:19
autor: Kamilos
Witam, ostatnio postanowiłem przetestować kolejny sprzęt fiskarsa. mianowicie noże Fiskars serii edge. :)
Pierwszy od góry to nóż szefa kuchni, długość 19cm, drugi to nóż typu deba długość 12cm, bardzo fajny i poręczny właściwie do wszystkiego, trzeci to nóż do pomidorów, warzyw z charakterystyczną piłką, długość 13cm.
Ostrza wykonane są z japońskiej stali nierdzewnej o twardości HRC 53, dodatkowo pokryte powłoką PTFE co zapobiega przywieraniu żywności do ostrza oraz zmniejsza tarcie podczas cięcia. rękojeść wykonana jest z tworzywa abs, bardzo lekkie i wytrzymałe antypoślizgowe tworzywo.
Ogólnie rzecz biorąc noże nie najtańsze ale warte swojej ceny, ostre jak brzytwa i bardzo lekkie oraz łatwe w czyszczeniu dzięki powłoce ptfe.
Tyle z mojej strony, jeśli macie pytanie chętnie odpowiem.

Re: Fiskars Edge

: 10 sty 2017, 14:10
autor: irukard
Czy Twoje noże także mają pofalowane ostrza? Tak jakby ktoś nieumiejętnie je hartował. Mój zestaw EDGE jest absolutnie przewygodny, ale jakość wykonania jest tragiczna.

Re: Fiskars Edge

: 10 sty 2017, 14:57
autor: Kamilos
U mnie nic takiego nie występuje, ostrza nie są pofalowane, musiałeś trafić na jakąś wadliwą serię..
Odkąd wszedłem w ich posiadanie innych nie używam..