Wątróbka Wieprzowa z Cebulą

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Tornado
Global Moderator
Posty: 4456
Rejestracja: 25 sty 2015, 19:02

Wątróbka Wieprzowa z Cebulą

Post autor: Tornado » 15 lut 2016, 20:43

Wątróbka Wieprzowa z Cebulą...

Oczyszczoną i skrojoną w plastry wątrobę (500 - 700 g) należy na jedną, dwie godziny zalać połową szklanki mleka albo maślanki a następnie odsączyć na sitku lub durszlaku.

Plastry wątroby otoczyć w mące i osmażyć z obu stron na smalcu.
Gdy się lekko zarumieni dodać około 20 - 25 dkg skrojonej w piórka zeszklonej cebuli, dodać łyżkę masła, posypać pieprzem i szczyptą majeranku, zmniejszyć gaz i dusić pod przykryciem około 20 do 25 min.

Uduszoną wątróbkę solimy po zakończeniu obróbki termicznej lub już na talerzu.
Za­nim po­wiesz, że świat pilarza jest zły - przyj­rzyj się sobie. ;)

Michał
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 09 mar 2015, 16:32
Imię: Michał

Re: Wątróbka Wieprzowa z Cebulą

Post autor: Michał » 16 lut 2016, 8:04

coś w sam raz na moją dietę ;)

ODPOWIEDZ