Wątróbka Wieprzowa z Cebulą...
Oczyszczoną i skrojoną w plastry wątrobę (500 - 700 g) należy na jedną, dwie godziny zalać połową szklanki mleka albo maślanki a następnie odsączyć na sitku lub durszlaku.
Plastry wątroby otoczyć w mące i osmażyć z obu stron na smalcu.
Gdy się lekko zarumieni dodać około 20 - 25 dkg skrojonej w piórka zeszklonej cebuli, dodać łyżkę masła, posypać pieprzem i szczyptą majeranku, zmniejszyć gaz i dusić pod przykryciem około 20 do 25 min.
Uduszoną wątróbkę solimy po zakończeniu obróbki termicznej lub już na talerzu.
Wątróbka Wieprzowa z Cebulą
Moderator: Moderatorzy
Wątróbka Wieprzowa z Cebulą
Zanim powiesz, że świat pilarza jest zły - przyjrzyj się sobie.
Re: Wątróbka Wieprzowa z Cebulą
coś w sam raz na moją dietę