Fasolka po Bretońsku

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Tornado
Global Moderator
Posty: 4456
Rejestracja: 25 sty 2015, 19:02

Fasolka po Bretońsku

Post autor: Tornado » 03 lut 2016, 15:55

FASOLKA Z WĘDLINĄ I POMIDORAMI ( ala po bretońsku )
0,5 kg fasoli Jaś
Około 20 dag wędliny wędzonej
250 ml soku pomidorowego,
Ziele angielskie, listek laurowy, majeranek, pieprz ziołowy, 1 łyżka vegety lub Kucharka
Fasolę zalać zimną wodą ( 2 razy tyle wody niż jest fasoli ) i zostawić do napęcznienia najlepiej na całą noc. Następnego dnia, wsypać łyżkę Kucharka, dodać ziele angielskie, listek laurowy i gotować do miękkości na wolnym ogniu ( około godziny ). Wędlinę przesmażyć na łyżce masła, wrzucić do garnka z fasolą, dodać pieprz, majeranek oraz wlać sok pomidorowy, zagotować około 5 minut.

Smacznego :roll:
Za­nim po­wiesz, że świat pilarza jest zły - przyj­rzyj się sobie. ;)

ODPOWIEDZ