Strona 1 z 1

Fasolka po Bretońsku

: 03 lut 2016, 15:55
autor: Tornado
FASOLKA Z WĘDLINĄ I POMIDORAMI ( ala po bretońsku )
0,5 kg fasoli Jaś
Około 20 dag wędliny wędzonej
250 ml soku pomidorowego,
Ziele angielskie, listek laurowy, majeranek, pieprz ziołowy, 1 łyżka vegety lub Kucharka
Fasolę zalać zimną wodą ( 2 razy tyle wody niż jest fasoli ) i zostawić do napęcznienia najlepiej na całą noc. Następnego dnia, wsypać łyżkę Kucharka, dodać ziele angielskie, listek laurowy i gotować do miękkości na wolnym ogniu ( około godziny ). Wędlinę przesmażyć na łyżce masła, wrzucić do garnka z fasolą, dodać pieprz, majeranek oraz wlać sok pomidorowy, zagotować około 5 minut.

Smacznego :roll: