Strona 1 z 1

Bitki Schabowe

: 19 sty 2016, 18:24
autor: Tornado
Schab;
cebula;
olej/masło;
sól,pieprz,słodka papryka, czosnek
mąka
śmietana


Schab pokroić na plastry ok cm. Każdy trochę rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Obrać i pokroić w piórka dużą cebulę. Włożyć ją na patelnię , posypać solą pieprzem, słodką papryką i czosnkiem w proszku. Dolać łyżkę oleju i łyżkę masła - zeszklić cebulę. Zdjąć cebulę z patelni. Na ciepłą patelnię ułożyć kawałki schabu, smażąc go z obu stron. Następnie na każdą bitkę położyć trochę cebuli, podlać odrobinę wody. Dusić pod przykryciem ok 40 min. Można dać Vegety.. jak mięso będzie miękkie dodać łyżeczkę mąki z łyżką śmietany i podprawić sos.

Smacznego