Składniki:
_________________
Tuszka królika
pół cebuli /ja daję dwie cebule/
czosnek
sól i pieprz
2 łyżki margaryny /może być smalec/
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka mąki
ziele ang., liść laurowy.
Sposób przygotowania:
_____________________
Królika podzielić na porcje. Natrzeć czosnkiem, a następnie oprószyć solą i pieprzem, dobrze gdyby z parę godzin się marynował... Obrumienić z każdej strony na tłuszczu. Zalać mięso wodą i dusić do miękkości. W międzyczasie wrzucić obraną cebulę, którą wyciągnąć jak będzie już miękka /ja kroję ją w piurka i nie wyciągam/ Gdy mięso będzie miękkie zrobić sos. W tym celu mąkę wymieszać z wodą, a następnie wlać do sosu cały czas mieszając, by nie zrobiły się gródki. Śmietanę rozmieszać z paroma łyżkami sosu i wlać całość do sosu i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego.
Królik w sosie śmietanowym
Moderator: Moderatorzy
Przejdź do
- Sklep Forum
- Ważne Linki
- Informacja i organizacja forum
- ↳ Przywitalnia
- ↳ Dział organizacyjny
- Dział Ogród
- Dział warsztat
- Rośliny domowe
- Dział Fiskars
- Dział Cedrus
- Dział Oleo-Mac
- Dział AL-KO
- Dział Toro
- ↳ Toro Dingo
- ↳ Kosiarki Toro
- ↳ Toro inne
- Dział Simplicity
- Dział Leśny
- Maszyny i urządzenia
- ↳ Galeria
- ↳ Silniki - problemy z wyborem awarie silników
- ↳ Kosiarki
- ↳ Pilarki
- ↳ Pilarki pomoc w wyborze, porady, problemy techniczne
- ↳ Stihl
- ↳ Husqvarna
- ↳ Dolmar / Makita
- ↳ Oleo-Mac
- ↳ Solo
- ↳ Pilarki Zabytkowe
- ↳ Echo / Shindaiwa
- ↳ Inne
- ↳ Kosy i Podkaszarki
- ↳ Traktorki
- ↳ Traktorki ogrodowe - pomoc w wyborze, problemy techniczne
- ↳ Osprzęt i akcesoria do traktorków
- ↳ AL-KO
- ↳ Ariens / Westwood
- ↳ Honda
- ↳ Karsit
- ↳ MTD
- ↳ Snapper
- ↳ Cedrus
- ↳ Toro
- ↳ Inne Traktorki
- ↳ Odśnieżarki
- ↳ Glebogryzarki
- ↳ Pozostałe Maszyny
- ↳ Narzędzia Fiskars
- ↳ Skrzynia Hydrostatyczna
- ↳ Porady techniczne
- ↳ Wizyty w serwisie
- ↳ Nasz ogród
- ↳ Renowacja i odbudowa maszyn ogrodniczych
- Ogłoszenia
- ↳ Kupię / Sprzedam
- ↳ Poszukuję/ Oddam / Wymienię
- ↳ Inne Ogłoszenia
- Pozostałe
- ↳ Dowcipy i kawały
- ↳ OFF TOP
- ↳ Kącik kulinarny
- ↳ Dział CB Radio