RYBA W SOSIE GRECKIM
Posolonego fileta z ryby morskiej należy oprószyć mąką, można też otoczyć go jeszcze w roztrzepanym jajku i usmażyć.
SOS GRECKI
Składniki: (proporcje względem siebie)
na każde 10 dag cebuli przypada 5 dag selera, 5 dag pietruszki, 8 dag marchwi i 5 dag koncentratu pomidorowego.
Wykonanie
Cebulę kroimy w piórka, pozostałe warzywa ucieramy na tarce o grubych otworach i całość zasmażamy na mocno rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju.Po złapaniu temperatury, wstępnie solimy, podlewamy niewielką ilością wody (2-3 łyżki) i dusimy pod przykryciem
na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat, sól i cukier do smaku, kwasek lub sok z cytryny, paprykę mieloną i trochę pieprzu.
Rybę układamy w pojemniku przysypując sosem i ponownie ryba / sos ..
Smacznego
Ryba w sosie greckim
Moderator: Moderatorzy
Przejdź do
- Sklep Forum
- Ważne Linki
- Informacja i organizacja forum
- ↳ Przywitalnia
- ↳ Dział organizacyjny
- Dział Ogród
- Dział warsztat
- Rośliny domowe
- Dział Fiskars
- Dział Cedrus
- Dział Oleo-Mac
- Dział AL-KO
- Dział Toro
- ↳ Toro Dingo
- ↳ Kosiarki Toro
- ↳ Toro inne
- Dział Simplicity
- Dział Leśny
- Maszyny i urządzenia
- ↳ Galeria
- ↳ Silniki - problemy z wyborem awarie silników
- ↳ Kosiarki
- ↳ Pilarki
- ↳ Pilarki pomoc w wyborze, porady, problemy techniczne
- ↳ Stihl
- ↳ Husqvarna
- ↳ Dolmar / Makita
- ↳ Oleo-Mac
- ↳ Solo
- ↳ Pilarki Zabytkowe
- ↳ Echo / Shindaiwa
- ↳ Inne
- ↳ Kosy i Podkaszarki
- ↳ Traktorki
- ↳ Traktorki ogrodowe - pomoc w wyborze, problemy techniczne
- ↳ Osprzęt i akcesoria do traktorków
- ↳ AL-KO
- ↳ Ariens / Westwood
- ↳ Honda
- ↳ Karsit
- ↳ MTD
- ↳ Snapper
- ↳ Cedrus
- ↳ Toro
- ↳ Inne Traktorki
- ↳ Odśnieżarki
- ↳ Glebogryzarki
- ↳ Pozostałe Maszyny
- ↳ Narzędzia Fiskars
- ↳ Skrzynia Hydrostatyczna
- ↳ Porady techniczne
- ↳ Wizyty w serwisie
- ↳ Nasz ogród
- ↳ Renowacja i odbudowa maszyn ogrodniczych
- Ogłoszenia
- ↳ Kupię / Sprzedam
- ↳ Poszukuję/ Oddam / Wymienię
- ↳ Inne Ogłoszenia
- Pozostałe
- ↳ Dowcipy i kawały
- ↳ OFF TOP
- ↳ Kącik kulinarny
- ↳ Dział CB Radio