Witam
dzisiaj chciałem was nakłonić do zrobienia własnego kefiru, sprawa jest banalnie prosta a kefir jest przepyszny.
1 litr mleka i 1kefir
Na śniadanie wypijam zazwyczaj szklankę mleka lub 250 gram kefiru więc z butelek ubywa taka ilość, następnie pozostałą część mleka gotuję i schładzam do temperatury pokojowej,zdejmuję kożuch, dodaję resztę kefiru ( ok. 200gram ) i stawiam przy kaloryferze na 2 doby.
Kefir jest gotowy do konsumpcji
Potem wędruje do lodówki lub zostaje skonsumowany na śniadanie
Jak zrobić domowy kefir
Moderator: Moderatorzy
- Troku
- Stały bywalec
- Posty: 5411
- Rejestracja: 26 sty 2015, 8:28
- Imię: Andrzej
- Lokalizacja: Poznań
- Kontakt:
Jak zrobić domowy kefir
serwis i naprawa skrzyń hydrostatycznych
Jestem od tego aby pomagać, to moje hobby na tym ziemskim padole
Andrzej Troczyński
andrzej.troczynski@gmail.com.
https://andrzejtroczynski.wixsite.com/website
665 200 900
Jestem od tego aby pomagać, to moje hobby na tym ziemskim padole
Andrzej Troczyński
andrzej.troczynski@gmail.com.
https://andrzejtroczynski.wixsite.com/website
665 200 900