agregat nie pali

Moderator: Moderatorzy

fgigant40
Nowy użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 08 wrz 2020, 8:13
Imię: rafal

agregat nie pali

Post autor: fgigant40 » 03 lis 2020, 9:03

witam mam na warsztacie agregat prądotwórczy madein china na zimnym za cholere nie odpali dopuki mu nie wstrzykne paliwa a na rozgrzanym tylko na ssaniu podkładałem inny gaźnik i nic. ktoś coś wie?

Awatar użytkownika
Troku
Stały bywalec
Posty: 5382
Rejestracja: 26 sty 2015, 8:28
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: agregat nie pali

Post autor: Troku » 03 lis 2020, 12:55

To że podmieniłeś gaźnik wcale nie gwarantuje poprawnej pracy. Skoro chodzi na ssaniu to silnik jest sprawny, szukałbym przyczyny w gaźniku czyli gruntowne czyszczenie.
serwis i naprawa skrzyń hydrostatycznych
Jestem od tego aby pomagać, to moje hobby na tym ziemskim padole
Andrzej Troczyński


andrzej.troczynski@gmail.com.
https://andrzejtroczynski.wixsite.com/website
665 200 900

fgigant40
Nowy użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 08 wrz 2020, 8:13
Imię: rafal

Re: agregat nie pali

Post autor: fgigant40 » 04 lis 2020, 7:11

no tak ale jak założyłem nowy gaźnik to nie był zanieczyszczony
poprostu jak jest zimny to niezasysa paliwa jak jest ciepły odpala na ssaniu
wyłączam ssanie i chodzi normalnie tylko problem z pierwszym rozruchem

fgigant40
Nowy użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 08 wrz 2020, 8:13
Imię: rafal

Re: agregat nie pali

Post autor: fgigant40 » 06 lis 2020, 11:54

NO WIDZE ŻE NIKT MI NIE POMOŻE

jerzyk
Stały bywalec
Posty: 1333
Rejestracja: 26 sty 2015, 16:56
Lokalizacja: Kowary

Re: agregat nie pali

Post autor: jerzyk » 06 lis 2020, 12:14

Sprawdź zawory i czy kolektor ssący jest szczelny
Autoryzowany serwis Al-ko;Echo;Hortmasz;Krysiak;Loncin mieszalnia lakierów samochodowych
ogrodyaurelii@gazeta.pl http://ogrodyaurelii.pl/index.html
tel.506-606-029

ODPOWIEDZ